Hogyan tanuljunk meg pókerezni: Kezdőknek: Átfogó útmutató kezdőknek

poker-kezdoknek-utmutato

A póker az ügyesség, a stratégia és a szerencse egyedülálló kombinációja, amelyben a játékosok célja, hogy pénzt vagy zsetonokat nyerjenek a legjobb kéz birtoklásával vagy a többi játékos bedobására késztetésével.

A szabályok elsajátítása fontos, függetlenül attól, hogy alkalmi vagy versenyszerűen játszol. Ezek a legfontosabb, póker alapjai, stratégiák és tippek, amelyek segítenek az utadon, és segítenek, hogy már a kezdetektől fogva helyesen játssz.

A póker célja

A póker elsődleges célja, hogy zsetonokat vagy pénzt nyerjen a többi játékostól azáltal, hogy megnyeri a showdownt, vagy meggyőzi a játékosokat, hogy dobják el a kezüket, amikor valaki téteket tesz. Ez egy versengő játék, amely magában foglalja a tétek elhelyezését és a hívásokat, blöfföket azzal az általános céllal, hogy megnyerje a potot zsetonok gyűjtése formájában.

A póker játékok típusai

A póker különböző formákban létezik, bár a Texas hold em a legelterjedtebb és a tanulók számára a legismertebb változat.

Texas Hold’em: A pókermechanika legelterjedtebb változata, amelyben a játékosok 2 “zárt” lapot kapnak, amelyeket az asztalon felfelé fordított 5 közös kártyával kombinálnak. A játékosoknak a lehető legjobb kezeket kell kialakítaniuk, hogy összesen 5 lapot kapjanak. Omaha: A Texas Hold’em egy változata, amelyben minden játékos négy saját lapot kap, és csak két saját lapjával és hárommal kell játszania az öt asztali lap közül.

Seven-Card Stud: A korábban említettekkel ellentétben a játék ezen változatában nincsenek közös lapok. Minden játékos hét lapot kap, három az asztalra ragasztva, négy pedig állva, és öt közül kell kiválasztania a legjobb rangsorolást.

A póker kulcsfontosságú elemei

Póker terminológia

Ezt a játékkoncepciót nem lehet jól megérteni a hozzá kapcsolódó megfelelő

terminológiák nélkül. Néhány jellemzője a következő:

Redőnyök: Ezek az akció megkezdése érdekében elhelyezett kötelező fogadások.

Flop: Az első három közös kártya, amelyet képpel felfelé helyeznek el, és minden játékos használhatja.

Fordulj: A következő közös kártya.

Folyó: Az utolsó kiosztott lap.

Közösségi kártyák: Kártyák, amelyeket minden játékos kijátszik, függetlenül a személyes lapjaitól.

Póker leosztás rangsor

A pókerjátékokban a kezeket a kezükben tartott lapok elrendezése szerint rangsorolják. Az alábbiakban a lehetséges pókerkezek leírása következik, fokozatonként:

Royal Flush: A, K, Q, J, J, 10, mind ugyanabból a színből.

Soros flöss: 5 azonos színű lap.

Négyesfogat: A pókerkártyák olyan készlete, amely négy olyan lapot tartalmaz, amelyek egy rangsorban vannak. Full House: 3 azonos rangú kártya és 2 azonos rangú kártya egy másik, az elsőtől eltérő párral.

Flöss: 5 nem egymás után következő lap, amelyek mindegyike ugyanahhoz a színhez tartozik.

Sor: 5 egymást követő, különböző színű lap.

Három egyforma: csak 1 rangú 3.

Két pár: 2 pár, például a kettes és a nyolcas.

Egy pár: Csak 2 azonos értékű kártya.

Magas lap: Ez a legmagasabb rangú kártya, ha nincs más kéz.

Póker játék felépítése

Pókerasztal beállítása

Kereskedő: Aki a kártyákat osztja és a játékot vezeti.

Kisvak és nagyvak: Az osztó mellett ülő játékosok kötelező tétjei.

Az alku

A Texas Hold’em játék során minden játékosnak két lyukas lapot osztanak. A játék során öt közös lapot osztanak ki képpel felfelé, és minden játékosnak a legjobb 5 lapos kezet kell létrehoznia a közös lapok és a nála lévő lapok felhasználásával.

Fogadási fordulók

Pre-Flop: A játékosok megkapják a lapjaikat, és a kapott lapok alapján fogadnak.

Flop: Három közös lap és az első licitkör következik.

Fordulj: A negyedik közös lapot osztják ki, és még egy licitkör következik.

Folyó: Az ötödik közös lapként ismert utolsó közös lapot osztják ki, amelyet az utolsó licitkör követ.

Leszámolás: Mindenki lapjait megkapja, és a legmagasabb kártya vagy kombináció viszi a potot.

A póker stratégiái és alapjai

Kezdő kezek

Nagyon fontos a kezdőkéz. A legtöbb esetben erős kezekkel, például nagy zsebpárokkal (pl. AA, KK) és nagy lapokkal kell játszani, ha jó pozícióban vagy. Ne próbálkozz gyenge kezekkel, különösen a korai helyről.

Helyzet és annak jelentősége

Az asztalnál elfoglalt helyzete befolyásolja a stratégiáját. A későbbi pozíció (közelebb az osztóhoz) előnyös, mivel látja, hogy mások hogyan viselkednek, mielőtt döntést hozna. Az ülésrend bármely pókerjátékban nagyban meghatározza a játékosok fogadási taktikáját.

Fogadási stratégiák

Mikor érdemes fogadni: Tegye meg a tétet, ha erős keze van, vagy ha a potot szeretné növelni. Passzolj vagy dobj, ha gyenge kezed van. Egyértelmű, hogy a licitálás a logikán és a játékosok relatív erősségén alapul az adott kézben egy adott időpontban.

Blöffölés: A blöffölés azt jelenti, hogy fogadást vagy emelést tesznek, hogy az ellenfeleket rávegyék az erősebb kezek bedobására, így lehetővé téve a felhasználó számára, hogy gyengébb kézzel nyerjen. Ezt a stratégiát takarékosan és stratégiailag kell alkalmazni.

Olvasó ellenfelek: Figyeljék meg ellenfeleik tétjeit és akcióit, hogy megértsék kezük értékét. Ezért a játék megértéséhez az ellenfeleket figyelmesen kell figyelni.

Bankroll menedzsment

Határok megállapítása: A pókerjátékosoknak külön számlát kell létrehozniuk csak a szerencsejátékra. Annak érdekében, hogy elkerüljék, hogy súlyos pénzügyi gondokba keveredjenek, a játékosoknak csak annyit szabad fogadniuk, amennyit szívesen veszítenek.

A dőlés megakadályozása: A tilt egy angol szerencsejáték szleng, amely a versenyszellem elvesztésének következményeként kialakuló szeszélyes fogadásokat jelenti. Figyeljen a tilt jelére, és szükség esetén tartson szüneteket.

A nyeremények és veszteségek nyomon követése: Győződjön meg róla, hogy naplót vezet a pókerülésekről, amely lehetővé teszi, hogy felmérje erősségeit és gyengeségeit, hogy időben javíthassa hibáit.